teema 9 | IT juhtimine ja riskihaldus

 Maailma mõjukamate inimeste edetabelis on umbes pooled suurkorporatsioonide juhid. Kuidas neil see õnnestus ja millist äristiili nad kasutavad?


Üks kiiresti kasvav populaarsus on Elon Musk. Minu arvates on see päris hea näide ettevõtte tutvustamisest. Elon Musk on kaasaegse ettevõtluse üks silmapaistvamaid esindajaid. Ettevõtjat peetakse õigustatult visionääriks ja ekstsentrikuks. Elon Muski juhtimisstiili nimetatakse sageli loovaks juhtimiseks. Elon Musk on kahtlemata hea juht, Musk ei peatu seal kunagi. Ta püüdleb alati enama poole. Iga uue päevaga kuuleme tema ettevõtetelt üha rohkem uudiseid ja uuendusi. Ka Elon Musk on arengumootor. Talle meeldib eesmärke seada ja neid saavutada, ta mõtleb tulevikule ja teeb ka kõik selle muutmiseks. Kui vaatate Elon Muski sotsiaalvõrgustikke, näete mõnikord, kuidas ta vastab tavakodanike küsimustele. Samuti on ta ettevõtja sõnul pidevalt tootmisliinil, et "probleeme isiklikult lahendada". Ta on veendunud, et juht peab alati olema esirinnas.

Teine firma ​​juht on Steve Jobs. Ma arvan, et ta oli juht (leader). Steve Jobs püüdis ohjeldamatult võimu poole. Ta oli perfektsionist ja püüdles kõiges tipptaseme poole. Steve Jobs ajas halastamatult oma eesmärki taga ja õhutas teisi. Jobsi jaoks oli elus ainult üks rada - tema tee. Pika Apple'is töötamise ajal polnud tal ametlikku juhtpositsiooni ega volitusi. Kuid ta võttis kogu jõu, mida mõelda oskas, ja tal oli ka intuitiivne meel ning ta nägi seetõttu erinevaid võimalusi, mis elus avanesid.




Kasutatud kirjandus:

https://www.progressive-management.com.ua/history-business-entrepreneurship/132-steven-paul-jobs

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

teema 11 | Arendus- ja ärimudelid

teema 8 | IT proff...?

teema 14 | Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid