teema 1 | Noppeid IT ajaloost

 1. Surnult sündinud operatsioonisüsteem

   2010. aasta alguses andis Microsoft välja uue mobiilseadmete operatsioonisüsteemi - WindowsPhone 7. See loodi turujuhtivate Androidide ja iOS-ide otsese konkurendina.
    Kuid süsteemi algusest peale kummitasid seda tagasilöögid, mis olid seotud juhtkonna vastuoluliste otsuste ja konkurentide kasvava survega.

Mis läks valesti? 
  •     Disain sai üheks peamiseks väljakutseks. Lukustuskuval kuvati märguandeid ainult mõnest rakendusest ning puudus Android-kasutajatele juba tuttavate kiirseadete ja märguannetega kardin.
  •     Teine suur probleem on arvukad piirangud "raudsele" osale ja vajalike funktsioonide puudumine, mis on juba kindlalt sisenenud otseste konkurentide arsenali. Nii et pikka aega ei olnud süsteemil lihtsalt võimalust teha ekraanipilti, muuta paani suurus väiksemaks ja paanidel endil olevad teated, mis pidid saama OS-i põhijooneks, töötasid halvasti.

Kokkuvõtteks
    Selle mobiilsüsteemi kirstu viimane nael on selle väga napp rakenduste pood.
Kõik see viis selleni, et alates 2017. aasta oktoobrist lõpetas Microsoft ametlikult mobiilse Windows OS-i uute versioonide väljatöötamise ehk tegelikult loobus oma projektist igaveseks.



Nutitelefon HTC Titan Windows Phone OS



 2. Xperia Play


    See mingi hübriid Sony Ericsson ja PlayStation, kuid põhineb Android. Natuke PlayStation: Võib-olla tal ei ole kõige kirev ja suur ekraan, ei ole parimad omadused, kuid arendajad on selgelt kelle ülesanne oli parandada seade, kuid ei ole kahju. Väljund osutus asi hingega. Kuid ühel hetkel sekkusid Sony Ericssoni insenerid ja tulemuseks oli Android-nutitelefon Xperia Play, mis oli varustatud libiseva paneeliga. Jah, aparaadi ilmus mitmeid sadamaid PSP... Aga hing on täielikult kadunud. Aga ilmus aeglus, ei ole parim ekraan ja muud puudused, mis selle kupee suure hinna eest tapsid aparaat silmis kasutajad.


        
Xperia Play 



3. GOOGLE  Wave


    Päris ambitsioonikas projekt GOOGLEilt, mis plaanis ühendada hulga failide redigeerimist, võrgusõnumeid, failide ajaloo jälgimist ja e-posti. Kuigi see toode oli avatud lähtekoodiga ja hulgaliselt võimalusi töötamiseks, ei saanud see massilist tunnustust ning seetõttu suleti see 2010. aastal.

    Korporatsioon tuvastas projekti nurjumise peamise põhjuse - teenuse vähese populaarsuse kasutajate seas. Enamik inimesi ei ole kunagi suutnud selle süsteemi täielikku potentsiaali oma igapäevaelus ära kasutada. Nagu öeldakse - mäletame, kurvastame.


Allikad:

  1. https://www.gazeta.ru/tech/2018/03/11/11674879/failed_projects.shtml
  2. http://www.epps.ru/journal/detail.php?id=1207
  3. https://trashbox.ru/topics/55933/samye-provalnye-proekty-it-industrii



 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

teema 11 | Arendus- ja ärimudelid

teema 8 | IT proff...?

teema 14 | Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid