teema 10 | How To Become A Hacker

 Täna tahan kirjutada oma arvamuse Eric Steven Raymondi artikli "Kuidas saada häkkeriks" kohta.


Kes on häkker ja miks seda artiklit üldse vaja oli? Nagu autor kirjutab, sai ta aastate jooksul kirju küsimusega “Kuidas ma saan õppida häkkeriks?”, Otsustas ta kirjutada artikli “Kuidas saada häkkeriks”. Kes on siiski häkker? Tõenäoliselt mõtlevad paljud inimesed häkkerit öeldes inimesest, kellele meeldib häkkerit öeldes arvuteid häkkida ja telefonisüsteemi sisse häkkida. Ma ei taha pettumust valmistada, kuid see pole nii. Nagu autor ise kirjutab: “häkkerid loovad asju, häkkerid lõhuvad neid” Stereotüübi, et häkker midagi häkib, lõi meedia. Ja ma tahan teile tunnistada, enne seda artiklit mõtlesin samamoodi xD.


Häkkerite suhtumine

Häkkerid lahendavad probleeme ja loovad asju ning usuvad vabadusse ja vabatahtlikku vastastikusesse abisse. Nagu autor ütleb, peate häkkeriks saamiseks olema põnevil probleemide lahendamise üle, lihvima oma oskusi ja arendama oma intelligentsust.


Häkkimise põhioskused

Artiklis kirjeldatakse oskuste põhitõdesid, mis häkkeril peaksid olema. Esimesena on nimekirjas programmeerimine. Artiklis kirjeldatakse üksikasjalikult keelte õppimise järjekorda, millist keelt alustada õppimist esimesena ja millist teist ning miks. Autor ütleb ka, et häkker peaks saama Linuxi koopia. või mõnda BSD-Unixi ja õppige OS-koodi lugema ja sellest aru saama. Ta kirjutab ka, et häkker peab teadma HTML-i, kuna HTML-i kirjutamine õpetab teile mõningaid vaimseid harjumusi, mis aitavad teil õppida. Ja viimane punkt on hea inglise keele oskus, kuna autor kirjutab, et kui kirjutate pooleldi kirjaoskusteta, ilma grammatikata, vigadega, siis ignoreerivad paljud häkkerid teid.


Kokkuvõtteks võib öelda, et häkker on väga lõbus, kuid see on omamoodi meelelahutus, mis nõuab palju pingutusi. Häkkerid loovad asju, jagavad oma loomingut, aitavad maailma paremaks muuta. Kuid ma ei mõistnud täielikult erinevust programmeerija ja häkkeri vahel, kuna kõik programmeerijad pole häkkerid ja kõik häkkerid pole programmeerijad. Samuti tundus see artikkel mulle väga huvitav, õppisin palju asju, mida ma varem ei teadnud, ja kavatsen uurida ka tema artikli andmelinke.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

teema 11 | Arendus- ja ärimudelid

teema 8 | IT proff...?

teema 14 | Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid