teema 5 | Üks näide Virginia Shea 10 käsust

Netikett


 Kõik 10 etiketi põhireeglit, Virginia Shi "Netiquette", kirjutati juba 1994. aastal, kui Internet polnud veel nii arenenud, kuid kõik need reeglid kehtivad ka tänapäeval. Virtuaalne suhtlus on kiire ja mugav. Kuid ka siin peaksite järgima etiketireegleid ja austama vestluspartnerit, isegi kui tõenäosus temaga päriselus kohtuda on tühine. Silmsidemete puudumine pole põhjus olla ebaviisakas või suhelda nii, nagu oleks monitori teisel poolel olev inimene kauaaegne sõber.

Kõige rohkem meeldis mulle reegel number 6, kuna see on põhiline Internet. Kõigepealt loodi Internet teadmiste ja teabe vahetamiseks. Seetõttu on reegel "jaga oma teadmisi" Interneti-reeglites väga oluline.

Internetis on tohutult palju foorumeid ja saite, kus inimesed saavad esitada küsimusi neid huvitavatel teemadel, mis on seotud kooli / ülikooli õppeainetega. Inimesed vastavad küsimustele, teenides seeläbi punkte, mida nad saavad kulutada küsimuse esitamiseks ise. Sellised ressursid on teadmiste vahetamine ja väga kasulik õppevahend.

Seega tahan jagada oma kogemusi selliste ressursside kasutamisel. Koolis õppides pidin saama vastuse küsimustele, mida Internetist ei leidnud, ja paar korda sõpradelt küsima. Ma ei mäleta küsimuse olemust, kuid sain vastuse sõna otseses mõttes 10 minuti jooksul. Samuti saavad kasutajad märkida vastuse kasulikkuse, nii saate aru, kui usaldusväärne on vastus.

Lõppkokkuvõttes on oluline mõista, et tõeline inimene istub mis tahes arvuti monitori taga. Tal on nii huumorimeel kui ka enesehinnang. See pole hingetu masin, millega saaksite suhelda oma äranägemise järgi. Seetõttu on veebis võimatu jätta arvestamata etiketireegleid, nagu eluski.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

teema 11 | Arendus- ja ärimudelid

teema 8 | IT proff...?

teema 14 | Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid