teema 4 | Realiseerunud visioonipunkt

 Realiseerunud visioonipunkt



    Nagu öeldud arengukavas. et "Eesti kasutatakse maksimaalselt info- ja kommunikatsioonitehnoloogia võimalusi, et nutikate lahenduste abil tõsta inimeste elukvaliteeti ja tööhõivet, tagada Eesti kultuuriruumi elujõulisus, suurendada majanduses tootlikkust ning tõsta avaliku sektori tõhusust – seda kõike avaliku, era- ja vabasektori koostöös." Ja mina olen täesti nõus sellega. Eesti on aastaid olnud tuntud oma arenenud tehnoloogia poolest maailmas.

    Mina tahaksin kirjelda üht kõige enam ja üht kõige vähem realiseerunud visioonipunkti, mis oli antud selles ajakavas. Meie élus on kiiresti muutub jnagu meie umbritseva teehnoloogoad ja minu jaoks, kõige enam realiseerunud mõte, et inimesed on saanud IKT abil targaks tarbijaks. Nad hoiavad raha kokku või saavad teenitud raha eest rohkem väärtust, näiteks elades tarkades majades või ostes interneti kaudu rohkem epoodidest. Eestis viimaste aastate jooksul on ilmunud palju rakendusi, mis muudavad inimeste elu lihtsamaks. Erinevad rakendused ja vebisaidid võimaldavad inimestel jälgida toodete või teenuste maksumust erinevates piirkondades. On saite, mis võimaldavad inimestel teada saada poodide hindu, kütusehindu jne. Samuti on praegu tohutult palju allahindlussüsteeme, näiteks kliendikaardid, cashback jne. Kõik see võimaldab inimestel säästa raha ja mis kõige tähtsam, aega.

    Minu jaoks kõige vähem realiseerunud visioonipunkt, et eesti kultuuripärand on tarbimiseks kogu maailmas hõlpsalt kättesaadav ja aktiivselt leviv. Ühtegi eesti keeles kirjutatud teost on raske lugeda. Enamikku eestikeelseid teoseid pole tõlgitud teistesse maailma keeltesse, mis viitab Eesti kultuuripärandi alaarengule. Kui me räägime erinevatest filmidest ja teleseriaalidest, siis see ala on alles arenguetapi alguses. Artiklis räägitakse et väärtuslikum osa kultuuripärandist on digiteeritud. Seу võib digiteeritud, kuid inimestel on seda raske saada kõrge hinna või halva kvaliteedi tõttu 


 

     

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

teema 11 | Arendus- ja ärimudelid

teema 8 | IT proff...?

teema 14 | Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid