teema 3 | Sotsiaalvõrgustike mõju



Sotsiaalvõrgustike mõju

Kaasaegset maailma on raske ette kujutada ilma arvutite, infotehnoloogia ja Internetita, kuna need on juba võtnud iga inimese elus erilise koha. Interneti tulekuga on inimelu tohutult muutunud. Kaasaegsed sotsiaalvõrgustikud ei lahenda mitte ainult suhtlusvajaduse probleemi, vaid pakuvad ka palju muid võimalusi. Sotsiaalmeediat saab kasutada enesearengu vahendina. Siin saate vaadata õppefilme, kuulata head muusikat, lugeda huvitavaid raamatuid ja õppida võõrkeeli. Sotsiaalvõrgustikes on loodud huvigrupid, kust leiate teavet, mis teid huvitab, näiteks videod fitnessitundide või kitarritundidega. Koos sellega saab õppeprotsessi käigus aidata sotsiaalmeedia. Nende abiga saate vahetada loengukonspekte, laboriülesandeid ja muud kasulikku teavet. Samuti on võimalus liituda teatud teema kogukonnaga ja uurida üksikasjalikult ajaloo kohta käivaid küsimusi või parandada võõrkeeleoskust. Selleks on sotsiaalvõrgustikes lingid vajalikule kirjandusele, foto- ja videomaterjalidele, probleemseid küsimusi saate arutada grupi teiste liikmetega.


Olles avaldanud austust sotsiaalvõrgustike kõigile positiivsetele külgedele, on ka negatiivseid külgi. Meelelahutusliku, pealiskaudse ja sageli tarbetu prügiteabe rohkuse tõttu suureneb sotsiaalvõrgustikus veedetud aeg märkimisväärselt. Selline ajaviide võib kahjulikult mõjutada meie tervist, sest suur hulk informatsiooni väsitab ja koormab sageli närvisüsteemi. Negatiivne külg on see, et inimene kaotab tõelise suhtlemise oskuse, sest võrgusuhtlusega harjunud. Suhtlusvõrgustikes SMS-ide saatmisel ei järgi inimesed sageli grammatika ja kirjavahemärkide reegleid, kasutavad kehva sõnavara, emotsioonid asendatakse emotikonidega - see kõik mõjutab suhtlust reaalses maailmas negatiivselt. Samuti on tohutuks puuduseks sõltuvus. Inimesed ei kujuta oma elu enam ilma Interneti, sotsiaalvõrgustiketa ette.


Kokkuvõtteks võin öelda, et sotsiaalsed võrgustikud võivad tuua palju kasu, kuid sotsiaalsete võrgustike kuritarvitamine võib põhjustada sõltuvust, tähelepanu kaotamist ja aja raiskamist. Sotsiaalmeedia on nii hea kui halb.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

teema 11 | Arendus- ja ärimudelid

teema 8 | IT proff...?

teema 14 | Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid